RSPCA Emergencies:
0300 1234 999
For cattery details please
see the contact page.

Bluebell Ridge (RSPCA) Cat Rehoming Centre

Tel: 01424 752121 (11am-3pm every day except Thurs)
Come along and visit our lovely cats who are waiting for new homes. We know they will be pleased to see you!
RSPCA Emergency Helpline Number: 0300 1234 999
Temporary Closure

Unfortunately due to a virus, the cattery will be closed until further notice. We apologise for any inconvenience this may cause and we hope to be open again very soon.

See news for details.
Dog and Cat Drawing

Make a donation,
it will make a difference!

£5 buys a toy that will enrich a pet’s life
£15 provides shelter, food and bedding
£25 will pay for vital veterinary care

Donate Now!

Coffee Break Quiz Time

Why not take a relaxing coffee break and try the pet puzzle challenge? Below are 10 multiple choice questions with the answers posted at the end......no cheating now! Good Luck!

1. What is a cat's normal body temperature? a)98.6, b)100, c)101.5, d)103

2. Cats can see better than humans in the dark? a)True, b)False

3. How long ago was the first cat domesticated? a)400yrs, b)1000yrs, c)4000yrs,      d)10,000yrs

4. What is the latin name of the domesticated cat? a)Feline Catus, b)Felis Catus, c)Felix Catus, d)Canis Felinus

5. What colour is a Maltese cat? a)Black, b)Grey, c)Gold, d)Tabby-Striped

6. In Britain, what does a black cat signify? a)Good Luck, b)Bad Luck, c)Change of Luck, d)Whether Change

7. Who was the very first dog in space? a)Lisichka, b)Mushka, c)Laika, d)Zvezdochka

8. What was the name of King Artur's legendary dog? a)Grech, b)Sebastian, c)Cavall, d)Fido

9. How may breeds of dog are there? a)over 200, b)150-200, c)100-150, d)less than 100

10. In which book of the Bible would you find the quotation: "The dogs eat of the crumbs which fall from their masters' table"? a)Matthew, b)Luke, c)The song of Solomon, d)Job











Answers:
1(c), 2 (a), 3(c), 4(b), 5(b), 6(a), 7(c), 8(c), 9(a), 10(a)

Published on Monday 19th January 2015

 

Return to news page

 

Please use this button to
access the navigation menu.

Menu
Join us on Facebook for all the latest news, photos and events, and share your adoption stories and pictures with us.
 
Ginger and white DLH, female, 11 years old approx.Tess is a beautiful girl with a personality to match. She is looking for a fresh start in life with someone who can shower her with love, as she so deserves. She is very loveable and enjoys snuggling up on your lap for a snooze. She would be a perfect companion for someone looking for a homely cat. Her confidence has come on leaps and bounds since she came to us. When she first arrived, she was in shock initially and was very scared of the other cats around her. Although still not keen on her feline neighbours, she's realised she's safe and this has allowed her loving nature to shine through. She would therefore really benefit from a home as only pet and without young children where she can kick back and relax. Whoever adopts this gorgeous girl will be very lucky and well rewarded.
Ginger DSH, male, 14 years old approx.Ivan is a dear and sensitive gentleman who was a stray before he came to us and looked like he had to fend for himself for some time. He would like nothing more than a cosy home to call his own, and a safe spot to snuggle down. Ivan is very shy and requires a patient owner who he could learn to trust and gain confidence. Once he is comfortable, he will really enjoy a fuss and loves being brushed. He would like a quiet home with an older family and could possibly be an indoor cat in a spacious environment. His adoption fee will be reduced as we'd rather Ivan spent his senior years in a comfortable loving home.Ivan is currently in a foster home. Please ask for details.  
Tabby DSH, female, 1 year approx.Henrietta has come on such a long way with her confidence since she arrived at the cattery. With lots of TLC and trust building, she's gone from a scared little cat, too afraid to allow contact, to popping out of her pod to sit on your lap for a fuss (and a few cheeky treats). She's also started to explore the cattery a little, but comes back to us for a bit of rub round for reassurance. She's an amazing little character who, with a nurturing and committed owner or older family, will blossom and grow in confidence all the more. She's such a gentle cat, and with not a bad bone in her body, she's looking for someone to give her a second chance.
 
Bluebell Ridge (RSPCA) Cat Rehoming Centre
Tel: 01424 752121 (11am-3pm every day except Thursdays)
RSPCA Emergency Helpline Number: 0300 1234 999

All content is copyright © Bluebell Ridge unless otherwise stated.
Bluebell Ridge
(RSPCA) Cat Rehoming Centre
Tel: 01424 752121
(11am-3pm every day except Thurs)
RSPCA Emergency Helpline:
0300 1234 999